Gasztronauta
0 értékelés
- 9028 Győr, Fehérvári út 158.
- 06 30 557 4470
- www.gasztronautakft.hu
Cégünk fő tevékenysége a segítségnyújtás!
Gondolt már arra, hogy talán nem csak a válság az egyetlen oka, hogy elmaradoznak vendégei? Vajon jól gazdálkodik a személyzete?
- Eléggé képzettek szakácsai?
- Nincs igazi gazdája konyhájának?
- A szomszéd étterem előtt többen parkolnak?
- Szeretne haladni a korral, alkalmazkodva az új igényekhez?
- Egyszerűen csak gazdaságosabban kívánja üzemeltetni éttermét?
Bemutatkozás
Magam már 2006 óta kutatom és oktatom a sous-vide technológiában rejlő lehetőségeket, valamint a leggazdaságosabb és a lehető legbiztonságosabb előállítására vonatkozó paramétereket.
Ma már úgy gondolom, hogy biztonságosan előállítható és hosszú ideig frissen tartható a sous vide félkész termék.
Az új, gazdaságos konyhai technológiák kutatása és ismertetése ma már életcéllá vált számomra. Szívesen teszek eleget azon felkérésnek, melyek egy konyha működésének átalakításával, a géppark kiegészítésével, vagy akár csak a meglévő lehetőségekből gazdálkodva a régi – új konyhatechnológiákat biztonságosan szeretnék alkalmazni szakértő bevonásával.
Csidei Tamás ügyvezető
Küldetés
A pék, aki rossz kenyeret süt, elárulja a kenyeret s elárulja saját szakmáját.
A vendéglős, aki ilyen kenyeret kínál, elárulja a vendéget és saját éttermét.
A vendég, aki mindezt elfogadja, elárulja saját magát.
A Sous-Vide technológia
Franciaországban már a 70-es években elkezdtek foglalkozni a libamáj óriási sütési veszteségének csökkentésével, erre a célra jött létre a vákuum alatti főzési technológia, elterjedtebb nevén a sous vide (szuvid).
A Sous-Vide technológia előnyei
- A tradicionálisan főzött élelmiszer súlyának mintegy 30 – 40%-át, a vitaminokat és ásványi sókat szinte teljes mértékben elveszíti. A zöldségek még több károsodást szenvednek el. A vákuum alatt történő főzés során a nutriális tulajdonságok változatlan formában megmaradnak.
- Természetes és egészséges ételkészítés, zsiradékok hozzáadása nélkül.
- A gyümölcsök és zöldségek még ízletesebbek, az aromák intenzívebbek lesznek, mint a tradicionális főzés alkalmazásával.
- A vákuum alatt történő főzés praktikus és higiénikus. Megszűnnek a kellemetlen szagok a főzés során.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.