Hirdetési banner
Rongy Kocsma logó

Rongy Kocsma

0 értékelés

  • 6725 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 72/D
  • 06 30 844 8208
Nyitva tartás: Hétfő-Szerda: 18:00-03:00, Csütörtök-Szombat: 18:00-05:00, Vasárnap: zárva
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


Törzshely? Megtaláltad. – szoktuk volt mondani.

Rom is, kocsma is. De inkább KULTURÁLIS KÖZPONT, kedves emlékek tárháza vagy egy állandóan megújuló, millió apró, felfedezésre váró titokkal, és remélhetőleg mindenkire inspirálóan ható törzshely. Elbújsz a sarokban egy könyvvel vagy kihasználod a hely adta lehetőségeket: kávézol a haverokkal, előadást nézel, élőkoncerten bulizol, felolvasó estet tartasz. Nem akarjuk megmondani, miért kell idejárnod, majd eldöntöd.

Hol?

A helyen, amit mindenki csak úgy ismer, a „régi ruhagyár épülete”. Nem véletlen a névválasztás sem: Rongy. Szerettük volna, ha annyira passzol, hogy végül majd lemosni se lehessen róla. Igyekeztünk, hogy ne űzzük el a századelőn idetelepült szellemeket, de közben újakat is beengedtünk. Elkértük a kacatjaitokat, a lomot, a kidobásra váró rongyokat, hogy nálunk új életre kelljenek. Hogy értelmet nyerjen, hogy eddig őrizgettétek őket. Így ha bejössz, remélhetőleg tényleg otthon érzed majd magad.

Program?

Van az is. Koncertek, ez elmaradhatatlan, de ennél azért kicsit több. Egy divatbemutató éppúgy elfér itt, ahogy egy amatőr társulat előadása vagy egy felolvasó est, ahol miközben kedvenc íróid műveit hallgatod, elmerengsz egy ifjú tehetség ecsetéből/ceruzájából/fényképezőgépéből származó képeken, amik éppen akkor körülvesznek. Aztán eljön majd a nyár és kiülsz a teraszra, ami nem is igazán terasz, hanem egy hatalmas udvar, szintén tele lehetőséggel, és végignézed az éppen zajló pingpong vagy tollas házibajnokságot. Ez is megeshet. Teret adni olyan helyi és nem helyi, alternatív és underground művészeknek, alkotóknak, akik velünk együtt meglátják a Rongyban a végtelen lehetőséget. Ezt szeretnénk.

Csocsó, flipper van, de még zenegép is. Játékok, kártya, malom, dáma, társas. A pultban normális emberek, baráti árak, szakadt bútorok, hangulat. De ezek csak szavak. Komolyan látnod kellene…

Videó:

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra