Hirdetési banner
Chez Dodo logó
Chez Dodo

Chez Dodo

0 értékelés

  • 1051 Budapest, Sas utca 7.

Követés

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 07:30-19:30, Szombat-Vasárnap: 09:30-18:00
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


Szia! A nevem Dóri, de a macaronrajongók csak Dodoként ismernek.

Néhány évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy egy szép napon én fogom készíteni a világ legjobb macaronjait. Felkerekedtem hát, és elzarándokoltam Párizsba, hogy a macaronkészítés legjobbjaitól tanuljam meg azt, ami a mesterségből megtanulható.

Hamar rá kellett jönnöm, hogy az első ránézésre édes kis semmiségnek tűnő macaronok készítése a konyhában végezhető legbonyolultabb tevékenységek közé tartozik. Ezen felül tengernyi türelmet, odaadást, szenvedélyt és szeretetet kíván, és csak a legjobb, tényleg a legeslegjobb hozzávalókból készülve hálálja meg igyekezetünket.

Hazatérve hosszú hónapokat töltöttem a tökéletes minőségű alapanyagok felkutatásával, miközben napról napra, hétről hétre ezerszám készítettem az egymás felé fordított színes kis mandulás kagylócskákat közepükön a krémek királynőjével, az ezerarcú ganache-sal.

Mire jutottam végül?

Hinni szeretném, hogy ma minden macaronomban benne van a kézműves cukrászat odaadó igényessége, a csodás alapanyagok bájos harmóniája és benne vagyok én is, minden rajongásommal, csodálatommal és naivitásommal. Mert a magam naiv módján ma is hiszem, hogy egy falatnyi sütemény képes lehet kiragadni térből és időből, képes lehet egy pillanatra zárójelbe tenni a világot, mert akkor és ott csak az íz és az élmény számít. Vajon sikerült? Ezt Neked kell eldöntened…

Tetszik
Anonymous ez tetszik.

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra