Hirdetési banner
Ráspi logó

Ráspi Étterem és Borászat

0 értékelés

  • 9421 Fertőrákos, Fő u. 72.
  • 00 36 99 355 146, 00 36 30 400 2557

Követés

Nyitva tartás: Hétfő-Vasárnap: 12:00-23:00 (Október 1-től - Március 1-ig: Hétfő és Kedd: szünnap)
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


Borász családban születtem, kicsi gyermekkorom óta ott voltam a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisánál. Vendéglátást tanultam, és sok-sok évig dolgoztam a szakmában.

 

1994-ben nyílt Ráspi éttermünkben és borászatunkban az alapfilozófia: nem szeretnék semmiféle elvárást teljesíteni, nem figyelem, hogy mit szeretne a piac, vagy, hogy mi a trendi. Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében, a természet által megalkotott ízek megtartásával készítek, nagyon fontos a nyersanyag tisztelete, és a természet iránti alázat, ez nemcsak a konyhánkra, hanem a borászatunkra is érvényes.

A fűszerkertünkre, és a nyersanyagbeszerzésre helyezem a hangsúlyt.

A magyarországi szarvasgombakultusz újraélesztéséhez nagyban hozzájárult az étterem. A ’90-es évek közepétől rendszeresen tartottunk szarvasgomba vacsorákat meghívott vendégborászok közreműködésével. Ahol akár négy-öt féle magyar szarvasgomba szerepelt a menübe.

 

A konyhában minden ott, akkor és frissen készül, kemencében, és öntött vas serpenyőben, nincsen cola, fanta, sprite, hanem frissen facsart levek, 20 féle virág és gyümölcsital, házi kenyér, házi sajt, Magyarország és a világ legjobb borai a kezdetektől fogva ott volt a borlapunkon.

 

Üdvözlettel,

Horváth “Ráspi” József

Videó:

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra