Hirdetési banner
Pezsgőház Étterem logó

Pezsgőház Étterem

0 értékelés

  • 7621 Pécs, Szent István tér 12.
  • +36 72 522 599, +36 72 522 598
Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök: 12:00-15:00, 18:00-22:00, Péntek, Szombat: 12:00-15:00 és 18:00-23:00, Vasárnap: zárva (egyedi igény esetén nyitva)
Elfogadott kártyák: SZÉP kártya
Elfogadott utalványok: Erzsébet utalvány
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


Magyarország első Pezsgőgyárát 1859-ben Littke Lőrinc (lengyel származású kereskedő család) alapítja, ami a II. világháború végéig a család tulajdonában áll.

Az 1890-es években újítják fel a Székesegyházat, ez alkalomból jár Pécsen Ferenc József császár és látogatást tesz a Littke Pezsgőgyárban. Ettől kezdve a Pécsi Pezsgő a császári és királyi udvar hivatalos pezsgője, a Littke család lesz az udvari beszállító. A 150 éves múltra visszatekintő épületben működik a Pezsgőház Étterem. 1999 óta 190 főt befogadni képes étteremmel és egy 90 fős különteremmel rendelkező Pezsgőház különböző rendezvények elegáns helyszíne.

A házon kívüli rendezvények lebonyolítását is vállaló csapat magas színvonalú szolgáltatást nyújt vendégeinek. A jelenlegi személyzetet az ételkészítés, a kiszolgálás, a vendégelégedettség alázata vezérli.

Az ételek helyben beszerezhető szezonális alapanyagokból készülnek. Az idénygyümölcsöknek és zöldségeknek megfelelően az a’la carte étlap folyamatosan aktualizálódik.

Az étterem bárjában a Pezsgőgyárban készülő pezsgőket kimérve is kóstolhatják e nemes ital kedvelői és a vele ismerkedni vágyók, de más pincészetek és borvidékek borai is kóstolhatók, fogyaszthatók az ételek mellé.

A Pezsgőház alatti pincerendszer előre megrendelt és egyeztetett látogatása baráti társaságoknak, turistacsoportoknak is igénybe vehető.

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra