Hirdetési banner
Gasztronauta logó

Gasztronauta

0 értékelés

Követés

Nyitva tartás: előzetes időpont egyeztetés alapján
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


Cégünk fő tevékenysége a segítségnyújtás!

Gondolt már arra, hogy talán nem csak a válság az egyetlen oka, hogy elmaradoznak vendégei? Vajon jól gazdálkodik a személyzete?

  • Eléggé képzettek szakácsai?
  • Nincs igazi gazdája konyhájának?
  • A szomszéd étterem előtt többen parkolnak?
  • Szeretne haladni a korral, alkalmazkodva az új igényekhez?
  • Egyszerűen csak gazdaságosabban kívánja üzemeltetni éttermét?

Bemutatkozás

Magam már 2006 óta kutatom és oktatom a sous-vide technológiában rejlő lehetőségeket, valamint a leggazdaságosabb és a lehető legbiztonságosabb előállítására vonatkozó paramétereket.
Ma már úgy gondolom, hogy biztonságosan előállítható és hosszú ideig frissen tartható a sous vide félkész termék.

Az új, gazdaságos konyhai technológiák kutatása és ismertetése ma már életcéllá vált számomra. Szívesen teszek eleget azon felkérésnek, melyek egy konyha működésének átalakításával, a géppark kiegészítésével, vagy akár csak a meglévő lehetőségekből gazdálkodva a régi – új konyhatechnológiákat biztonságosan szeretnék alkalmazni szakértő bevonásával.

Csidei Tamás ügyvezető

Küldetés

A pék, aki rossz kenyeret süt, elárulja a kenyeret s elárulja saját szakmáját.
A vendéglős, aki ilyen kenyeret kínál, elárulja a vendéget és saját éttermét.
A vendég, aki mindezt elfogadja, elárulja saját magát.

A Sous-Vide technológia

Franciaországban már a 70-es években elkezdtek foglalkozni a libamáj óriási sütési veszteségének csökkentésével, erre a célra jött létre a vákuum alatti főzési technológia, elterjedtebb nevén a sous vide (szuvid).

A Sous-Vide technológia előnyei

  • A tradicionálisan főzött élelmiszer súlyának mintegy 30 – 40%-át, a vitaminokat és ásványi sókat szinte teljes mértékben elveszíti. A zöldségek még több károsodást szenvednek el. A vákuum alatt történő főzés során a nutriális tulajdonságok változatlan formában megmaradnak.
  • Természetes és egészséges ételkészítés, zsiradékok hozzáadása nélkül.
  • A gyümölcsök és zöldségek még ízletesebbek, az aromák intenzívebbek lesznek, mint a tradicionális főzés alkalmazásával.
  • A vákuum alatt történő főzés praktikus és higiénikus. Megszűnnek a kellemetlen szagok a főzés során.

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra