Hirdetési banner
Lillafüredi Pisztrángtelep logó
Lillafüredi Pisztrángtelep

Erdei Halsütöde (Lillafüredi Pisztrángtelep)

0 értékelés

Nyitva tartás: Hétfő-Kedd: zárva, Szerda-Vasárnap: 11:00-17:00
Kapcsolatfelvétel

Kapcsolatfelvétel a Tulajdonossal

Ha érdeklődni szeretne, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, amellyel üzenetet küldhet a hely tulajdonosának.


A lillafüredi pisztrángtelepet, a Magyar Királyi Erdőigazgatóság építette 1932-ben, a Bükk-hegység szívében a Hámori-tótól 4 kilométerre. Jelenleg a Bükki Nemzeti Park területén található gazdaság, a Garadna-völgy merész hegyfalai közt kanyargó patakra és a Margitforrás vizére települt.

A vállalkozásunkkal egy időben, 1991-ben nyitottuk meg az Erdei Halsütöde nevű kis kerthelyiséget.

Két dolog motivált, az egyik, hogy az úgynevezett „átkosban” csak pártunk emberei és néhány kivételezett ehetett ebből a különleges halból. Mi nyitottunk, így bárki megkóstolhatja. A másik, hogy talán egyedüli olyan étterem lehetünk az országban, ahol a vendég a legfrissebb halat kaphatja, azaz mielőtt az asztalára kerül, néhány perccel előtte még úszott az a pisztráng.

Választékunk szerény, de mindig minden friss és mindig azonos minőségű. Saját receptünk szerint fűszerezzük a pisztrángot és sütjük ropogósra.

Az ínyenceknek pedig egy igazi különlegességgel szolgálunk, a füstölt pisztránggal, amit lassan hungaricumnak, vagy lillafüredicumnak is nevezhetünk. Ezt mi úgy készítjük, hogy egy éjszakát pácoljuk a pisztrángot tizenkét féle fűszerben és hagyományos módon füstöljük bükk fa fűrészporon egy napig. Az Erdei Halsütödében átmelegítve majonézzel, mustárral tálaljuk.

Környezetünk egyszerű, természetes, a Bükkhöz illő, de tiszta, rendes, a kiszolgálás családias.

Videó:

Írjon véleményt!

Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon az értékelés hozzáadásához.

Tovább az eszköztárra